3_GR

Η Εύα Φεβγίδου ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 6 ετών. Παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου στη Χ.Ε.Ν. Χαριλάου και αργότερα σε ηλικία 12 χρονών μαθήματα Jazz στο «Ρυθμό» Θεσσαλονίκης. Μετά από μια σύντομη παρακολούθηση στην Επαγγελματική Σχολή της «Αμαλίας Στρυνοπούλου», έφυγε στο εξωτερικό όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο τουSalford, Greater Manchester της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα (κλακέτα ,Jazz,μπαλέτο) στην M.T.S. Σχολή χορού του Manchester,όπου και απέκτησε το δίπλωμα της Professional Performer (επαγγελματίας χορεύτρια),με το οποίο απέκτησε επαγγελματική επάρκεια. Το 1998 με την απόκτηση του Πανεπιστημιακού της τίτλου, απέκτησε και το δίπλωμα της Royal Society of Arts ( Βασιλικής Κοινωνίας Τεχνών ) ‘Exercise to Music’ Fitness Instructor.
Συγχρόνως εργάστηκε ως Γυμνάστρια και Σύμβουλος Διατροφής στην πολυτελή αλυσίδα γυμναστηρίων ‘Bannatyne’s Health Club’. Το 1999 κέρδισε υποτροφία χορού από το κολλέγιο του ‘Preston’ στην Αγγλία όπου φοίτησε πλήρως για δύο χρόνια. Το 2002 εργάστηκε στην αλυσίδα κρουαζιερόπλοιων ‘ Costa’ ως βασική τους χορεύτρια στο ‘Costa Riviera’ κρουαζιερόπλοιο Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου της ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο της Αγγλίας στα ‘Media’ με έδρα της το Λονδίνο. Εκεί, εργάσθηκε ως χορεύτρια στο ‘Ministry of Sound’ καθώς συνεργάστηκε και με διεθνής DJ ’s.
Στο Λονδίνο, παρακολούθησε σεμινάρια χορού καθώς και masterclasses στα διάσημα Danceworks και Pinapple Studios με πολλούς καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους από Αμερική και Αγγλία.
Μέχρι το 2002 απασχολήθηκε ως βασική αντιπρόσωπος πωλήσεων του New London Theatre ( το θρυλικό θέατρο όπου πρωτοανέβηκε η παράσταση ‘ Cats’ ) στο West End του Λονδίνου και ως υπεύθυνη των παραστάσεων ‘The Lady Salsa Show’.
Τη χορευτική της καριέρα συνέχισε με συμβόλαια σε όλη την Ευρώπη.
Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2003 ασχολήθηκε ως χορεύτρια σε τοπικά μπαλέτα με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και δίδαξε σε σχολές χορού.
Το 2004 ίδρυσε την αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή Μπαλέτου Εύα Φεβγίδου και ταυτόχρονα το διάστημα 2005-2012 δίδαξε ως εξωτερική συνεργάτης στα μεταμεσημβρινά τμήματα χορου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Είναι ενεργό μέλος στους 3 μεγαλύτερους Οργανισμούς της Αγγλίας και μέλος της C.I.D. της UNESCO, δίνοντας τη δυνατότητα να δίνει Αναγνωρισμένα Πτυχία Φοίτησης σε όλα τα είδη που διδάσκονται στη Σχολή.
Το 2023 μετράει 9 τίτλους σπουδών (4 πανεπιστημιακού,3 μεταπτυχιακούς και 2 διδακτορικού επιπέδου) σε μπαλέτο, σύγχρονο, θεατρικό χορό, κλακέτες και freestyle. είναι Yoga και Pilates instructor και Σύμβουλος Παιδικής Διατροφής. Η Εύα Φεβγίδου βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν να γίνει η πρώτη Ελληνίδα και μια απο τους 70 σε Παγκόσμιο επίπεδο Εξεταστών σε όλα τα είδη χορού (μπαλέτο, σύγχρονο , θεατρικό χορό, κλακέτες και freestyle) της Διεθνούς Ακαδημίας Χορού της Μεγάλης Βρετανίας.

Δίδαξε, χορογράφησε και επιμελήθηκε τουλάχιστον 15 παραστάσεις που ανέβασε η ίδια. Επιπλέον η Σχολή λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Χορού, όπου οι μαθητές της έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα επίπεδα και είδη χορού που διδάσκονται στη Σχολή. Η Σχολή φέτος έκλεισε Τα 19 χρόνια λειτουργείας και στο ενεργητικό της μετράει αρκετές επιτυχίες των μαθητριών της σε Πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού, σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές ,σε Ιδιωτικά Σχολεία με υποτροφίες στο τμήμα χορού καθώς και σε διαγωνισμούς και Φεστιβάλ που έχει συμμετάσχει.
Η κα. Φεβγίδου εξακολουθεί να διδάσκει και να χορεύει με το ίδιο πάθος, μεταλαμπαδεύοντας με αγάπη τις γνώσεις της στους μαθητές της. Συνεχίζει αστείρευτα να θέτει νέους στόχους τόσο για την ίδια όσο και για την Σχολή της.